Dostupni linkovi

SARAJEVO


Čelnici osam vodećih političkih stranaka Bosne i Hercegovine dogovorili su se da ojačaju položaj Saveta ministara tako što bi na njegovom čelu ubuduće umesto predsedavajućeg bio stalni predsednik kao i da Savetu ministara budu pridodata još dva ministarstva od kojih bi jedno bilo Ministarstvo poljoprivrede. Nije dogovoreno koje bi bilo drugo novo ministarstvo.
Nastavak pregovora o ustavnim promenama je najavljen za sredu.
Čelnik Stranke demokratske akcije Sulejman Tihić je rekao agenciji "FENA" da su u dosadašnjem toku pregovora rešena pitanja funkcionisanja Saveta ministara, ali da je ostalo sporno skoro sve kada je reč o Parlamentarnoj skupštini i o Predsedništvu Bosne i Hercegovine.
Pregovorima o ustavnim promenama, kojima predsedava predstavnik Američkog instituta za mir Donald Hejz (Donald Hays), prisustvuju pored bosanskohercegovačkih političara i ambasadori Sjedinjenih Američkih Država i Ujedinjenog Kraljevstva u Bosni i Hercegovini Daglas Meklheni (Douglas McElhaney) i Metju Rajkroft (Matthew Rycroft), kao i čelnik Delegacije Evropske komisije u toj zemlji Majkl Hemfriz (Michael Humphreys).
XS
SM
MD
LG