Dostupni linkovi

Vaš glas se čuje


„Uprkos propagandi i negaciji, vaš glas se čuje. Napori da vas zataškaju pokazuju da ste u pravu“, rekla je Del Ponteova.

Ona je rekla da je ljuta jer su lideri bosanskih Srba Ratko Mladić i Radovan Karadžić još na slobodi:

„To je stvarno skandal“, kazala je Del Ponteova u razgovoru sa učesnicima konferencije posvećenoj vladavini prava i odnosu prema prošlosti u Sava Centru.

„Marinko Cvetić iz Omladinske grupe Helsinškog odbora. Da li verujete našoj vladi kad kaže da ne zna gde su Ratko Mladić i Radovan Karadžić? I vaše lično mišljenje o tome da li naša vlada njih krije?“

„Verujem svakom dok ne dobijem suprotan dokaz. To je moj princip. ja verujem, ali ako dobijem suprotne argumente, moje verovanje više neće moći da opstane. Želela bih da razgovaram sa vama o Mladiću i da vam kažem ono što znamo i što su nam rekli u vladi, ali ne znam šta da radim ako nas Mladić sluša, gleda na televiziji ili čita novine. Ja ne želim da mu kažem ono što znam. Neka se Mladić prvo nađe u Hagu, a onda možemo reći šta smo radili i šta smo sve videli.“

Glavna tužiteljka Haškog tribunala kazala je da u izveštaju Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija, o saradnji Srbije i Crne Gore i Tribunala, neće sugerisati šta treba da rade političari, već će izneti ocenu o toj saradnji iz ugla tužioca. Povodom oslobađajuće presude kosovskim Albancima Fatmiru Ljimaju i Isaku Musljiuu, ona je rekla da ne želi da komentariše odluke suda, ali da je izuzetno iznenađena takvom odlukom.
XS
SM
MD
LG