Dostupni linkovi

SARAJVO / ZAGREB


Predsedavajući Predsedništva BiH Ivo Miro Jović je izjavio da se u subotu desio bosanskohercegovačko-hrvatski međudržavni incident jer ga je, kako je rekao, potpredsednik Sabora Hrvatske Luka Bebić sprečio da govori prilikom otvaranja jednog puta koji povezuje mesta Slavno i Ravno u dvema državama - u Hercegovini i Dubrovačkom zaleđu.
"Potpredsednik Sabora ne može sebi uzeti za slobodu doći na teritoriju susedne zemlje, tamo kreirati protokol svečanosti te ne pozdraviti i uopšte ignorisati predsednika zemlje. Tako se ne izgrađuju međudržavni odnosi", rekao je predsedavajući Jović rekavši da za taj propust odgovornost snose "politički primitivci i mešetari".
Sabor Hrvatske je objavio u ponedeljak uveče da nisu tačni navodi predsedavajućeg Predsedništva Bosne i Hercegovine.
"U skladu sa službenim protokolom put su zajednički otvorili predstavnici parlamenata Republike Hrvatske i parlamenta Bosne i Hercegovine, potpredsednik Hrvatskog sabora Luka Bebić i kopredsedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovien Martin Raguž. Sva ostala tumačenja držimo tendencioznim politikanstvom koje nema nikakve veze sa stvarnim događajem", stoji u saopštenju Sabora Hrvatske.
XS
SM
MD
LG