Dostupni linkovi

SIJUDAD MEKSIKO


Desetine hiljada ljudi na poluostrvu Jukatanu u Meksiku provele su noć pod vedrim nebom nakon što je uragan Vilma pogodio to područje.
Uragan Vilma već je usmrtio na Haitiju i na Jamajci 13 osoba, dok je na Kubi evakuisano više od tri stotine hiljada ljudi.
Stručnjaci predviđaju da bi se uragan koji je kategorisan u grupu 4 od maksimalnih pet grupa i čija brzina dostiže 225 Km/h, mogao zadržati nad ovim delom Meksika još dva dana i da bi mogao prouzrokovati katastrofalne štete. Nakon Meksika uragan Vilma bi, prema procenama meteorologa, trebalo da oslabljen na kategoriju 1 krene ka južnom delu američke savezne države Floride.
BEJRUT
POLICIJA U BEJRUTU JE UHAPSILA ISLAMSKOG FUNDAMENTALISTU MAHMUDA ABDEL ALA, CCLANA PROSIRIJSKE MUSLIMANSKE GRUPE U VEZI SA ATENTNATOM NA BIVSSEG LIBANSKOG PREMIJERA RAFIKA HARIRIJA. AGENCIJA ASOSIJETED PRES JAVLJA DA JE UHAPSSENI NEPOSREDNO PRE EKSPLOZIJE KOJA JE USMTILA LIBANSKOG PREMIJERA ZVAO PREKO MOBILKNOG TELEFONA PROSIRIJSKOG LIBANSKOG PREDSEDNIKA EMILA LAHUDA KOJI JE TO NEGIRAO.
DAMASK / DŽEDA
Sirija je nagovestila u subotu da bi mogla prihvatiti da istražioci Ujedinjenih nacija ispitaju zvaničnike te zemlje u vezi sa atentatom na libanskog premijera Rafika Haririja.
To je, prema britanskoj agenciji Rojters (Reuters), saopštio Riad Daudi, zvaničnik sirijskog Ministarstva spoljnih poslova nakon što je Saad Hariri, sin nekadašnjeg ubijenog libanskog premijera pozvao na međunarodno suđenje atentatorima na svog oca.
Ujedinjene nacije su u nalazu objavljenom u četvrtak ustanovile da su u atentat na Rafika Haririja, koji se dogodio februara ove godine, umešani predstavnici vlasti Sirije i Libana.
XS
SM
MD
LG