Dostupni linkovi

MIAMI


Uragan Wilma, 12-ti uragan ove sezone u Meksickom zalivu ojacao je do izuzetno opasne, pete kategorije. Vetar duva brzinom vecom od 280 km na sat. Primice se zapadnoj obali Kube i mekisckom poluostrvu Yucatan. Krajem sedmice mogao bi pogoditi i americku drzavu Florida.

REJLI
Vlado Divacc je objavio da definitivno prekida igraccku karijeru i da che ubuduche raditi kao skaut Lejkersa u Evropi. Ovaj 37-godissnjak proveo je 16 godina u NBA, a bio je jedan od prvih Evropljana koji su ostavili traga u americckoj ligi.
- Generalni menadzzer LA Lejkersa Micc Kupccak rekao je da je srpski kossarkass Vlade Divac jedan od najpopularnijih igracca koji su ikad igrali u klubu i ocenio je da je centar imao izuzetnu karijeru u NBA ligi. Divac je igrao za Lejkerse, SSarlot i Sakramento. Postigao je 13.364 poena, 9.294 skoka, 3.522 asistencija i 1.630 blokada. Samo su Karim Abdul-Dzzabar i Hakim Olajdzzuvon pre njega uspeli da u karijeri imaju visse od 13.000 poena, 9.000 skokova, 3.000 asistencija i 1.500 blokada. Divca su Lejkersi izabrali u prvoj rundi drafta 1989. godine. On je u karijeri u proseku belezzio 11,9 poena i 8,3 skoka. Lejkersi su poccetkom meseca otkupili Divccev ugovor zbog problema sa ledjima, zbog kojih se i occekivala odluka o povlaccenju.
XS
SM
MD
LG