Dostupni linkovi

BEOGRAD


Vladan Batić, čelnik Demohrišćanske stranke Srbije i ministar pravosuđa u Vladi pok. Zorana Đinđića pušten je protekle noći iz dvodnevnog pritvora jer je ustanovljeno da ne postoje razlozi za njegovo dalje lišavanje slobode odnosno za pokretanje istrage.
Batić je, optužio za privođenje premijera Srbije Vojislava Koštunicu, za koga je rekao da je "na čelu zločinačkog udruženja" i da je "nalogodavac" tog hapšenja, i ministra pravosuđa Zorana Stojkovića koga je nazvao "neizlečenim alkoholičarom".
"Mene ovo što se dogodilo nije iznenadilo ja sam to očekivao. Jedno hapšenje, to je nešto što se uvek može očekivati od jednog čoveka koji snosi ogromnu političku, moralnu, a možda i još neku odgovornost, to će vreme pokazati, za ubistvo Zorana Đinđića. Taj čovek je Vojislav Koštunica. On je nalogodavac za moje hapšenje. ... Koštunica je danas na čelu zločinačkog udruženja koje ne bira načina da se održi na vlasti bez legitimiteta i podrške građana. Istaknuti članovi tog zločinačkog udruženja su Stojković (ministar pravde Zoran), Jočić (ministra unutrašnjih poslova Dragan), Dinkić (ministar finansija Mlađan) i Rade Bulatovic", rekao je Vladan Batić na konferenciji za medije održanoj u subotu u Beogradu.
XS
SM
MD
LG