Dostupni linkovi

Osumnjičeni za ratni zločin priveden na saslušanje


Sumnja se da je Fred Marguš počinio ratni zločin ubivši osječkog liječnika Milutina Kutlića i teško ranivši Radoslava Ratkovića. U vrijeme kad se dogodio zločin, Marguš je bio zapovjednik Voda vojne policije Hrvatske vojske.

I Kutlić i Ratković, prema saznanjima policije, bili su prvo odvedeni u kuću u Dubrovačkoj ulici 30, za koju se i ranije znalo da je služila kao zatvor, Nakon ispitivanja i mučenja obojica su odvedena na obalu Drave. Kutlić je ubijen, a Ratković je nakon dva ispaljena metka u glavu gurnut u Dravu, no uspio je preživjeti.

Na pitanje mogu li se sljedećih dana očekivati nova hapšenja u slučaju ubojstava osječkih civila tokom ratnog razdoblja, načelnik Policijske uprave Vladimir Faber kaže:

„Mi smo osnovne sumnje doveli isključivo za ova dva slučaja, ja ne mogu komentirati i špekulirati ono što je dokazano, to zaista nije na policiji.“

Inače, tokom rata u Osijeku je ubijeno više desetaka civila, a intenzivna istraga započela je u srpnju, nakon priznanja Krunoslava Fehira da je likvidaciju civila zapovjedio Branimir Glavaš.
XS
SM
MD
LG