Dostupni linkovi

Susret Ivić - Rosin održan van Prištine


U organizaciji Pokreta “Samoopredeljenje”, kojeg predvodi Aljbin Kurti, građani su protestovali zbog dolaska šefa Koordinacionog centra na Kosovo, najavljujući da će jajima dočekati Raškovićevu. Od 12.00 časova, za kada je bio najavljen dolazak Rašković Ivić, do 15.00 sati policijske snage su obezbeđivale zgradu UNMIK-a. Stoga su se, iz bezbednosnih razloga, Lari Rosin i Sanda Rasković sastali u drugoj zgradi UNMIK-a u okolini Prištine.

Saznavši da je sastanak održan na drugom mestu, učesnici protesta su pokvarenim jajima gađali ulaz sedišta UNMIK-a, a zatim se mirno razišli. Prema rečima organizatora, protest je odrzan protiv države koja je na Kosovu počinila zločine i protiv Sande Rašković Ivić koja je izjavila da je Kosovo deo teritorije države Srbije. Na protestu je pročitana izjava Pokreta “Samoopredeljenje”:

“Država Sande Rašković Ivić je tokom rata na Kosovu ubila više od 10.000 nenaoružanih ljudi, spalila i uništila 120.000 kuća, proterala oko milion ljudi, a Sanda Rašković Ivić je izjavila kako osnovu platforme Beograda za razgovore o statusu čini stav da je Kosovo deo Srbije. Zato je ova poseta neprihvatljiva.”

Inače, predsednica Koordinacionog centra je prethodno posetila selo Šilovo, kod Gnjilana, gde je izjavila da će u okviru Centra uskoro biti otvorena advokatska kancelarija koja će zastupati Srbe u procesima pred kosovskim sudovima. Raškovićeva boravi u višednevnoj poseti Kosovu, tokom koje će posetiti srpske sredine. U međuvremenu, u Prištini boravi Bogoljub Karić, predsednik Pokreta “Snaga Srbije”.
XS
SM
MD
LG