Dostupni linkovi

Eide pozvao na saradnju vlast i opoziciju


Kai Eide je sa predsednikom Skupštine Kosova, Nedžatom Dačijem i liderom opozicione partije Ora Vetonom Suroijem razgovarao o procesu ispunjenja standarda i opštoj situaciji na Kosovu. On je kosovske vlasti i opoziciju pozvao da konstruktivno sarađuju u procesu ispunjenja standarda i postignu konsenzus o značajanim pitanjima:

“Nadam se da će Vlada i opozicija raditi zajedno na konstruktivan način, s ciljem da postignemo onaj stepen koji želimo, a to je da izveštaj bude što više pozitivniji, što se može postići samo zajedničkim radom.”

Norveški ambasador je u nedelju uveče razgovarao sa šefom UNMIK-a Sorenom Jesenom Petersenom i premijerom Bajramom Kosumijem, a u utorak nastavlja razgovore sa kosovskim zvaničnicima. Nakon Prištine, Eide ide u Beograd.

Kai Eide treba da sačini izveštaj za generalnog sekretara UN Kofija Anana o tome koliko je postignuto u procesu ispunjenja standarda. Ukoliko Eideov izveštaj bude pozitivan, mozž se očekivati otvaranje procesa rešavanja budućeg statusa Kosova.
XS
SM
MD
LG