Dostupni linkovi

Ma sve je to strana zavera


Drugog dana svedočenja na suđenju Slobodana Miloševiću, Vojislav Šešelj je negirao da je Vlada Srbije bila umešana na premeštanje leševa sa Kosova u užu Srbiju 1999. godine sugerušući da su to za svoje političke ciljeve činile strane sile uz pomoć nekih generela. Ako je bilo prevoza leševa onda su morala biti odgovorni neki generali eksponirani na strani pučista 5. oktobra, a dokaz je i da niko u Srbiji nije proceusuiran za prevoz leševa, rekao je svedok.

Šešelj tvrdi i da je američka CIA montirala kao masakr incident u selo Račak kada je to u stvari bila legalna protivterostička akcija policije u kojoj su ubijeni pripadnici OVK. Predsednik Srpske radikalne stranke demantovao je, između ostalog, i tvrdnje da su građani Kosova albanske nacionalnosti nasilno deportovani iz Pokrajine tokom oružanih dejstava.

“Bio sam neposredno upoznati sa svime što se dešava na području Kosova i Metohije i učestvovao sam u kreiranju tih događaja, učestvovao sam u vođenju politike Vlade. Bez Vlade Srbije niko ništa tamo ne bi mogao da uradi. Politika Vlade Srbije je bila da se odvrate Albanci od odlaska sa Kosova i Metohije, da se pomogne kosovsko-metohijskim Albancima i da se zaštite i od terorista i od bombardovanja NATO pakta. S druge strane kod nas je bilo i straha ako teroristička organizacija iseljava sve Albance sa Kosova i Metohije onda će još žešća biti veća dejstva NATO bombadera.”

Svoje svedočenje u procesu Slobodana Miloševiću, Vojislav Šešelj nastavlja sutra.
XS
SM
MD
LG