Dostupni linkovi

Čeka se srpski stav za decentralizaciju


Ministar Ljutfi Haziri izrazio je nadu da će angažovanje Vlade i njega lično naći adekvatno mesto u izveštaju specijalnog izaslanika generalnog sekretara UN za procenu standarda, ambasadora Kai Eide. Ove komentuare Haziri je izrekao posle sastanka sa izvršnim načelnicima opština Kosova.

Glavni posao za početak probnih pilot-opština, prema ministru Haziriju, ostaje pitanje imenovanja opštinskih odbornika, pre svega u pilot-opštinama Gračanica i Parteš, ali se to ne može ostvariti bez jasnog pozitivnog stava lokalnih Srba.

«Samom činjenicom da još uvek nema zvaničnog stava lokalnih, kosovskih Srba, dok je stav njihovih gazda protiv učešća u ovom procesu, ja ću raditi sa njima da postanu deo procesa i očekujem da dobijem i njihove predloge», rekao je Haziri, dodajući kako proces neće ostati talac njihovog neučešća.

«Mi ćemo nastaviti sa onim jedinicama koje su spremne i koperativne. Ja neću da ponudu kosovske Vlade nudim onima koji neće da je private. Mi ćemo da radimo sa ljudima koji su spremni, raspoloženi i koperativnu."

Haziri ističe kako veruje da će angažovanje Vlade u procesu decentralziacije naći adekvatno mesto i u izveštaju amabsadora Kai Eide.
XS
SM
MD
LG