Dostupni linkovi

BUENOS AIRES


Odbegli haski optuzenik Milan Lukic, koji je uhapsen u Argentini, nalazi se u pritvoru u Buenos Airesu gde ce biti saslusan po medjunarodnom zahtevu, potvrdile su juce argentinske vlasti. Lukic je uhapsen u Argentini na osnovu medjunarodnih poternica koje su za njim izdali Haski tribunal i Interpol. Optuznica Tribunala tereti Lukica, da je kao pripadnik srpske paravojne formacije “Beli orlovi” ucestvovao u izvrsenju ratnih i zlocina protiv covecnosti, ubistvima, maltretiranju i terorizovanju bosnjackih civila u okolini Visegrada. Okruzni sud u Beogradu Lukica je pre mesec dana u odsustvu osudio na 20 godina zatvora zbog otmice i ubistva 16 Bosnjaka iz mesta Sjeverin 1992. godine.

DEN HAAG
Portparol Tuzilastva Haskog tribunala, Florence Hartman, potvrdila je za Radio Slobodna Evropa da je hapsenje Milana Lukica omogucila saradnja policije i bezbednosnih sluzbi Srbije i haskog Tuzilastva.

BANJALUKA
U potragu i lociranje Milana Lukica operativno je bila ukljucena i policija Pepublike Srpske, potvrdio je za nas radio portparol direktora policije Radovan Pejic.
XS
SM
MD
LG