Dostupni linkovi

ZAGREB


Hrvatsko ministarstvo inostranih poslova ocijenilo je neprihvatljivim i istorijskim neutemeljenim ucestale izjave u kojima povodom desete godisnjice oslobodilacke operacije “Oluja” zvanicnici Srbije i Crne Gore isticu da se radilo o etnickom ciscenju. Hrvatska ocekuje od rukvodstva Srbije udaljavanje od politike velikosrpskog hegemonizma navodi se u saopstenju ciji je neposredan povod izjava ministra inostranih poslova i clenika Srpskog pokreta obnove (SPO) Vuka Draskovica o “Oluji.”

BEOGRAD
Porodice nestalih i ubijenih u operaciji “Oluja “ pokusale su da predaju hrvatskoj ambasadi u Beogradu listu sa 2.627 imena Srba nestalih od 1991. do 1995. godine tomom rata u Hrvatskoj. Nakon mirne protestne setnje Srbi iz Hrvatske polozili su ruze ispred ambasade.
Aleksandra Milenov predstavnik Haskog tribunala u Beogradu potsjetila je da je ovaj sud povodom “Oluje “ podigao optuznice protiv trojice hrvatskih generala- Anta Gotovine, Ivana Cermaka i Mladena Markaca.
Vladajuca koalicija u Crnoj Gori, nije se oglasavala dok su opozicione stranke kritikovale hrvatske zvanicnike zbog njihovog odnosa prema “Oluji” i zatrazile od Savjeta ministara drzavne zajednice da zahtijeva ratnu odstetu od Hrvatske.
XS
SM
MD
LG