Dostupni linkovi

PODGORICA


Predsednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić je ocenio da bi u slučaju nezavisnosti Crne Gore Srbija mogla biti odgovorna za isplatu eventualne ratne odštete Hrvatskoj budući da po Ustavnoj povelji sadašnje državne zajednice Srbija predstavlja njenu naslednicu.
Crnogorski dnevnik" "Vijesti" preneo je jutros izjavu čelnika parlamenta da odluka Crne Gore da plati deo štete Hrvatskoj predstavlja "dobrovoljno plaćanje cene za prijateljske odnose i za moralnu odgovornost".
Predsednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović je sinoć izjavio u intervjuu televiziji "In" da je iznos dogovoren sa Hrvatskom 400.000 €.
Čelnik crnogorskog parlamenta je rekao "Vijestima" i to da očekuje da Evropska unija na jesen sugeriše Srbiji da prihvati savez nezavisnih država i da će "srpska politika" koja "nepopravljivo kasni na kraju prihvatiti ono što odbija".
"Obično je ta elita žrtva svojih nezdravih i neobjektivnih ambicija i zato se Srbija umesto bivše Jugoslavije , gde su svi Srbi živeli u jednoj državi, sada primiče borbi za očuvanje svojih granica", rekao je Ranko Krivokapić u intervjuu "Vijestima".
XS
SM
MD
LG