Dostupni linkovi

Drašković u Prištini dočekan jajima


Šef diplomatije Srbije i Crne Gore Vuk Drašković započeo je danas posle podne privatnu posetu Kosovu, razgovorima u sedištu UNMIK-a u Prištini, ispred koga su ga aktivisti "Kosovske mreže akcije" (KAN) dočekali sa jajima.

Kako je saopštio UNMIK posle sastanka, Drašković i Rosin su razgovarali o političkoj situaciji na Kosovu i o predstojećoj oceni rada kosovskih institucija na primeni demokratskih standarda koje su za Kosovo definisale Ujedinjene nacije.
Rosin je Draškoviću ponovo ukazao na potrebu da se kosovski Srbi u potpunosti uključe u rad kosovskih institucija i u inicijative koje se preduzimaju da bi se popravio položaj manjinskih zajednica, unapredio povratak raseljenih i izgradilo poverenje među zajednicama, navodi se u saopštenju.

Inače, pripadnici Kosovske policijske službe su za razgovora Rosin - Drasković uhapsili devet pripadnika Kosovske mreže akcije, te novinara prištinske agencije „Kosova Live“ Shaip Mustafu, fotoreportera agencije „Kosovapreš“ Jahja Tmava, koji su pratili protest ove nevladine organizacije, što je izazvalo buru negodovanja među novinarima i okupljenim građanima.

Drašković je, preko zadnjeg izlaza UNMIK-a izašao kolima i odvezao se za Prilužje, opština Vučitrn, naselje na oko 25 kilometara severnozapadno od Prištine, nastanjeno uglavnom Srbima. On će na večerašnjem Vidovdanskom pesničkom pričesku dobiti priznanje “Zlatni krst kneza Lazara” za celokupno književno stvaralaštvo, a koje će mu biti uručeno na manifestaciji koja se organizuje u Manastiru u Gračanici.
XS
SM
MD
LG