Dostupni linkovi

Vojnik najavio tužbu protiv SCG


Vojnik Anis Mašović iz Prijepolja najavio je tužbu protiv državne zajednice Srbija i Crna Gora zbog teških telesnih povreda koje je zadobio 25. maja u kasarni “Sopot” u Požarevcu. “Napadnut sam na spavanju. Sedam vojnika me je tuklo ašovima i palicama”, rekao je Mašović na konferenciji za novinare.

“Ja sam skočio iz sna i počeo sam da vrištim dok nisu ostali čuli i upalili svetlo. Kada su upalili svetlo oni su počeli da beže. Ja sam dva lika zapamtio jer oni su bili maskirani da ih ne bi prepoznao, a tu dvojicu sam prepozano jer su bili iz moje spavaone i video sam tačno gde su otišli u krevet. Odmah sam otišao da prijavim dežurnim starešinama.”

Mašović je pojasnio da je od starešina dobio odgovor da su napadači kažnjeni sa po pet dana pritvora. “Međutim, niko od vojnika nije čuo zvanično saopštenje kazne, kao ni ja, zato ću tužiti državu i tražiti finansijsku odštetu i kaznu za napadače, koje ničim nisam provocirao”, rekao je Mašović. Vojno-medicinski centar je Mašovića oslobodio vojske na godinu dana. Sandžački Odbor za ljudska prava saopštio je da se napadi na vojnike bošnjačke nacionalnosti u Vojsci SCG i dalje ponavljaju i pozvao nadležne da ispitaju i sankcionišu svaki ovakav slučaj.
XS
SM
MD
LG