Dostupni linkovi

NATO spreman za “period izazova”


Vojne snage NATO-a zajedno sa misijom Ujedinjenih nacija (UNMIK) nastavice da rade na stavaranju mirnog i sigurnog okruzenja za sve gradjane na Kosovu, izjavio je u Pristini komandant NATO snaga za juznu Evropu, americki admiral Hari Ulrih (Harry Ulrich).

Americki admiral je nakon razgovora sa celnicima kosovskih institucija istakao kako ce NATO biti spreman za period izazova:

“Nastavicu da radim sa vama narednih meseci, koji ce biti puni izazova, s obzirom da Kosovo ulazi u fazu procene standarda”, izjavio je americki admiral Ulrih, obracajuci se komandantu KFOR-a i kosovskim liderima.

Celnici kosovskih institucija su od admirala zatrazili da NATO nastavi sa pruzanjem podrske i pomoci Kosovu, jer kako kazu misija Alijanse je dobra vizija kako za Kosovo tako i za region. Ovo je prva poseta americkog admirala Kosovu, otakako je krajem maja preuzeo duznost komandanta juznog krila NATO-a.

Admiral Ulrih je naglasio kako ce Severno-atlantski savez nastaviti da prati situaciju na Kosovu, zbog izazova koji mogu da ocekuju KFOR u narednom periodu.
XS
SM
MD
LG