Dostupni linkovi

MOSKVA


Rusija i Evropska Unija su na samitu u Moskvi usvojile sporazum o saradnji u oblasti ekonomije, spoljne bezbednosti, unutrasnje bezbjednosti i pravosudja, kao i na oblast istrazivanja, obrazovanja i kulture, saopsteno je iz ruskog ministarstva inostranih poslova.Navodi se da ce biti nastavljeni pregovori o ublazavanje rezima viza za ruske gradjane i prihvatanje ilegalnih emigranata.

JERUSALEM
Izraelsko povlacenje iz pojasa Gaze pocece sredinom avgusta, saopstila je izraelska vlada. Premijer Arijel Sharon je odlaganje povlacenja obrazlozio izbjegavanjem mogucih konflikata s doseljenicima tokom predstojecih tradicionalnih vjerskih praznika.

GAZA/JERUSALEM
Palestinska samouprava je optuzila izraelskog ministra vanjskih poslova Sylvana Shaloma da trazi izgovor radi sabotiranja izraelskog povlacenja iz pojasa Gaze nakon sto je zatrazio da se odluka o povlacenju stornira ako radikalni pokret Hamas pobijedi na palestinskim parlamentarnim izborima. Salomov istup ocijenjen je grubim mijesanjem u unutrasnje stvari palestionske samouprave.
XS
SM
MD
LG