Dostupni linkovi

Kao drugo čeljade


RSE: Sjećete li se kako ste kupili svog "fićulina"?

RADULOVIĆ: E, kako da ne. '75.godine, kada se pravio put Budva-Cetinje i "Fiću" pronađem preko prijatelja u Podgoricu kod Jovaša Rakočevića sa Konika. Toga "Fiću" ostavim pod jednom lozom u hladovinu i kako je prskao lozu plavim kamenom, tako je taj plavi kamen padao na njega. Pa, ništa grdnije od njega nije bilo kad sam ga vidio. Odmah je upalio i doveo sam ga u Budvu.

RSE: Govorimo o "Fići" koji je '68.godište.

RADULOVIĆ: On je prvi kvartal, jer već '68.godine drugi kvartal, nijesu se više vrata otvarala suprotno nego normalno.

RSE: U poplavi velikih, jakih, modernih i skupih mašina na našim putevima, kako je voziti "Fiću"?

RADULOVIĆ: Znate kako, dostina se oduševljavaju kad mu vide kontra vrata, a on je toliko simpatičan za viđeti ili đe ga ja volim. Vidim da ima dosta obožavaoca. Čak prije tri godine otiš'o sam kod parka da kupim ribu. I momak iz Beograda pita: "Čija su kola"?, a ja rek'o moja i rekoh nijesu to kola, nego to je "Fića".

"Biste li ga prodali", ja rekoh: "nije za prodaju".
"Na kraju krajeva, koliko biste dali za njega?".
Kaže: "Daću ti pet 'iljada maraka".
Gurkaju me, pa kažu: "Pa, čovječe božiji, možeš "Golf"-a da kupiš za pet 'iljada maraka". Rekoh "Nije to! Više je princip".

RSE: U vrijeme kada ste ga kupovali kojih marki automobila je bilo na našim drumovima?

RADULOVIĆ: Bilo je dobrije marki i vozile su se dobre marke, jer nekako Crna Gora je, da li je to tradicija u Crnu Goru, što li, ali ljudi više vole da imaju dobro auto pred kućom, nego dobru kuću.
Dostina, recimo, šale se sa mnom, kažu: "Čovječe božiji, što ne voziš kršćeno auto"?
Ja kažem: "Prije se rodilo, ali je bolje kršćeno nego ova današnja vozila, jer me nikad nije ostavio na put."

RSE: Uredno je registrovano?

RADULOVIĆ: Uredno sve i 100% ispravan. Nema sijalice što mu je fabrika na njega postavila što ne radi. Simpatičan je dostina, isto kao drugo čeljade. Što se kaže: "Rodi se da bude simpatično, i do kraja života je simpatično". No ja sam visokokvalifikovani mehaničar i visokokvalifikovani vozač, a inače, to malinja znadu ja sam mašinski inženjer i to je na njega uticalo, jer odma' mogu da osjetim da li je kvar ili nije.

RSE: Kako Vi osluškujete motor? Ono kao što ljekar osluškuje pacijenta?

RADULOVIĆ: Pa, takoreći, samo što ja ne koristim slušalice.

RSE: Mahnu li Vam vozači kad Vas u nekom bijesnom, skupom automobilu preteknu?

RADULOVIĆ: Pa, on ima dosta jaku snagu, jer ima drugu specijalu. Sada uz Košljun, treća traka, kada idu putnička vozila, dosta puta ga pretičem sa "Fićom", jer to mi je nakako slaba tačka. Volim da pretičem.
XS
SM
MD
LG