Dostupni linkovi

Eastwood i Scorsesese pokupili Oscare


Više od milijardu gledatelja diljem svijeta noćas je iščekivalo 77 odluku Američke filmske akademije. Clint Eastwood po ocijeni članove ove ugledne filmske institucije, bio je i najbolji. Njegov film pokupio je čak četiri Oscara. "Djevojka od milijun dolara" proglašen je najboljim filmom, a Eastwood najboljim redateljem.

Primajući nagradu ovaj filmski veteran je kazao:

"Bila je to krasna avantura. Film smo napravili u 37 dana, a za to je trebao dobro podmazani stroj, a njega su činili cijela ekipa, i glumci, od kojih ste mnoge susreli".

"Djevojka od milijun dolara" bila je Hilary Swank i ona je zaradila svoga Oscara kao najbolja glumica.

"Ne znam što sam učinila u svom životu da ovo zaslužim. Ja sam samo djevojka iz kamp naselja koja je imala san. Nisam nikada mislila da bi se ovo moglo ostvariti. Hvala akademiji. Vječno sam zahvalna na ovom velikom priznanju".

Morgan Freeman u istom filmu nagradjen je za sporednu mušku ulogu.Najbolji glumac igrao je Ray Charelsea.

Jamie Foxx primajući zlatni kipić je zajedno s publikom još jednom zapjevao Rayovu čuvenu pjesmu .... “Yeah, you're raedy"... Film "Avijatičar" takodjer velikana filma Martina Scorsesesa, od nominiranih 11, osvojio je pet, istina Oscara više od "Djevojke od milijun dolara", no u kategorijama koje se “manje broje”. U filmu je zablistala Cate Blanchet koje je Oscara dobila za najbolju sporednu žensku ulogu. Ostale su nagrade za snimatelja, filmsku montažu, scenografiju i kostimografiju.

Oscara za najbolji film izvan engleskog govornog područja otišao je španjolskom filmu, drami "The sea inside".
XS
SM
MD
LG