Dostupni linkovi

D’Amato i Weizsacker u Prištini


“Mnoge teskoce sa kojima se trenutno region suocava mogu se lakse otkloniti jasnom perspektivom i sadasnjim procesom evropskih integracija”, rekao je D’ Amato dodajuci kako bi Kosovo bilo deo procesa integracija, medjutim prethodno medjunarodna zajednica treba da zna ko su faktori sa kojima treba razgovarati o evropskoj integraciji.

“Dugo nereseno pitanje statusa Kosova treba resiti brzo, inace nece biti jasno koji ce biti igraci ili strane”, rekao je D’ Amato, dodajuci kako ce se lako iznaci resenje prihvatljivo za Evropsku uniju, ukoliko bi postojala dobra volja i razumevanje svih strana.

Predsednik Kosova, Ibrahim Rugova je posle sastanka rekao da je upoznao gospodina D’Amato i njegove saradnike sa kretanjima na Kosovu.

“Upoznao sam gospodina D’Amato sa progresom na Kosovu, angazovanjima vlade za ekonomski razvoj, ostvarivanje prioritetnih standarda, zastitom manjina, stabilnoscu Kosova”.

Predsednik Rugova je i ovom prilikom ponovio da je cilj Kosova integracija u EU i severnoatlanske strukture, dok bi sto brze priznavanje nezavisnosti Kosova bio znacaja korak u stvaranju stabilnosti ne samo na Kosovu vec i regionu.

Premijer Haradinaj je istako kako je sagovornike upoznao da je buducnost Kosova politicka volja naroda za nezavisnoscu, ali i sa spremnoscu vlade da preuzme odgovornosti za dobrobit svih gradjana Kosova, ukljucujuci tu i Srbe.
XS
SM
MD
LG