Dostupni linkovi

BEOGRAD


Ministarstvo odbrane Srbije i Crne Gore je potvrdilo u ponedeljak da postoji oficir vojske te zemlje pod imenom Branislav Puhalo i da je reč o osobi koja je za vreme rata u Bosni i Hercegovini obezbeđivala Ratka Mladića, zapovednika srpskih snaga, optuženog pred Haškim tribunalom za ratne zločine uključujući i genocid.
Vladimir Popović, nekadašnji čelnik Biroa za komunikaciju sa medijima Vlade Srbije, izjavio je nedavno u intervjuu Radio-televiziji "B-92" da Vojska Srbije i Crne Gore čuva Mladića i da je lični telohranitelj tog haškog optuženika Branislav Puhalo, sada "šef bezbednosti Gardijske brigade u Topčideru".
Ministarstvo odbrane navodi da ta osoba nije na tom mestu već da je reč o kapetanu I klase, zaposlenom u 46. logističkoj brigadi, ali dodaje da je kapetan Puhalo "za vreme službovanja u Vojsci Republike Srpske bio u obezbeđnju Ratka Mladića".
Radio-televizija "B-92" je u ponedeljak objavila da se delovi 46. logističke brigade nalaze i u kasarni u Topčideru u kojoj su jesenas pod još uvek nerazjašnjenim okolnostima smrtno stradala dva vojnika.
Samo nekoliko sati pre ovog saopštenje Ministarstva odbrane ministar Prvoslav Davinić je rekao Radiju "Slobodna Evropa" da ne zna da li je reč o oficiru koji je obezbeđivao Ratka Mladića.
XS
SM
MD
LG