Dostupni linkovi

BEOGRAD


Ministarstvo odbrane Srbije i Crne Gore je potvrdilo danas da postoji oficir vojske te zemlje pod imenom Branislav Puhalo i da je reč o osobi koja je za vreme rata u Bosni i Hercegovini obezbeđivala Ratka Mladića, zapovednika srpskih snaga, optuženog pred Haškim tribunalom za ratne zločine uključujući i genocid.
Vladimir Popović, nekadašnji čelnik Biroa za komunikaciju sa medijima Vlade Srbije, izjavio je nedavno u intervjuu Radio-televiziji "B-92" da Vojska Srbije i Crne Gore čuva Mladića i da je lični telohranitelj tog haškog optuženika Branislav Puhalo, sada "šef bezbednosti Gardijske brigade u Topčideru".
Ministarstvo odbrane navodi da ta osoba nije na tom mestu već da je reč o kapetanu I klase, zaposlenom u 46. logističkoj brigadi, ali dodaje da je kapetan Puhalo "za vreme službovanja u Vojsci Republike Srpske bio u obezbeđnju Ratka Mladića".
Radio-televizija "B-92" je danas objavila da se delovi 46. logističke brigade nalaze i u kasarni u Topčideru u kojoj su jesenas pod još uvek nerazjašnjenim okolnostima smrtno stradala dva vojnika.
XS
SM
MD
LG