Dostupni linkovi

BEOGRAD


Predsednik nezavisne komisije za ispitivanje pogibije dvojice gardista u Topccideru Bozzidar Prelevich izjavio je za agenciju Beta da ta komisija nije obissla podzemni objekat "Karass", koji su ccuvali dva ubijena vojnika, jer su lica koja je trebalo da je provedu kroz taj objekat bila u obavezi ccuvanja drzzavne tajne. Prelevich je naglasio i da Komisija "nikada nije dobila DNK uzorke hasskih optuzzenika", koji su se u tom objektu mozzda krili. Prema njegovim reccima, "drzzavna komisija bi dzzabe ussla u tunel ako bi ga samo videla, jer je trebalo da skine biolosske tragove i uporedi ih sa uzorcima DNK lica koja je trazzio Hag" kako bi utvrdila da li je neko od njih bio unutra.
On je ocenio da je VSO odluccio da skine drzzavnu tajnu sa tog objekta jer je "provaljeno ssta se tu nalazi", ali i zbog optuzzbi bivsseg ssefa vladinog Biroa za komunikacije Vladimira Popovicha u vezi sa kasarnom u Topccideru.
Prelevich je ocenio da je "malo nejasno" ssto su na obilazak tog objekta pozvani samo drzzavni mediji da "vide da tu neko nije". "Jedino ssto se videlo na drzzavnoj televiziji je da je to podobno da se tu neko krije. Oni koji su sumnjali da se tu krio Ratko Mladich, sada imaju samo razlog visse da veruju u to", rekao je Prelevich. On je ocenio i da, s druge strane, ministar odbrane "zzeli da demistifikuje neke tajne" i da otvaranje objekta "Karass" iz tog razloga nije losse.
XS
SM
MD
LG