Dostupni linkovi

RAMALA / JERUSALIM


Izraelski premijer Arijel Šaron i predsednik Palestinske Samouprave Mahmud Abas potpisaće u utorak u Šarm el Šeiku u Egiptu sporazum o prekidu neprijateljstava između Izraela i Palestinaca, objavili su večeras izraelski i palestinski zvaničnici.
Njihov sastanak bi trebalo da bude prvi susret najviših izraelskih i palestinskih zvaničnika od početka druge palestinske pobune – intifade – 2000. godine.
Američki državni sekretar Kondoliza Rajs (Condoleezza Rice) je ocenila u ponedeljak nakon sastanka sa palestinskim zvaničnicima, i dan nakon razgovora sa Izraelcima, da ovaj trenutak predstavlja momenat kada je mir na Bliskom istoku najbliži.
Saopštila je i to da su premijer Šaron i predsednik Abas prihvatili poziv predsednika Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Džordža Buša (George Bush) da se na proleće sastanu sa njim u Vašingtonu.
Američki državni sekretar je rekla i to da su Sjedinjene Američke Države postavile na položaj koordinatora za bezbednost na Bliskom istoku generala Vilijema Vorda (William Ward).
XS
SM
MD
LG