Dostupni linkovi

BRUXELLES


Ministri vanjskih poslova EU-a ponovno su u Bruxellesu pozvali na povećanje napora da se Haškom sudu predaju Radovan Karadžić, Ratko Mladić i Ante Gotovina.
Srbija i Crna Gora do kraja ožujka mora u potpunosti ostvariti suradnju s Haškim sudom, poručeno je službenom Beogradu iz Evropske komisije. Predaja generala Lazarevića je dobar, ali ne i dovoljan znak, rekao je povjerenik EU za proširenje Olli Rehn.
On je takodjer kazao da ni Hrvatska još nije ostvarila punu suradnju s Haškim tribunalom. Na temelju informacija s kojima komisija raspolaže, odbjegli general Gotovina se najvjerojatnije nalazi "u Hrvatskoj ili u hrvatskom dijelu BH" rekao Rehn. Na temelju takvih saznanja , ne bi se moglo preporučiti otvaranje pristupnih pregovora s Hrvatskom , zakazanih za 17. ožujka, izjavio u Bruxellesu povjerenik za proširenje Olli Rehn.

DAN HAG
Glavna tužiteljica Haškog tribunala posjetit će u utorak i srijedu, 1. i 2. veljače , Bosnu i Hercegovinu i Crnu Goru, priopćeno je danas u Hagu.
Del Ponte će se u Sarajevu sutra sastati sa visokim predstavnikom
medjunarodne zajednice u BiH Paddyem Ashdownom. "Cilj
sastanka je razmatranje zajedničke strategije za hapšenje glavnih
bjegunaca", precizira se iz Tužiteljstva.
Tijekom boravka u Podgorici, del Ponte će razgovarati sa predsjednikom Filipom Vujanovićem, premijerom Milom Djukanovićem i članovima vlade. U četvrtak će del Ponte izvjestiti Evropsku komisiju o suradnji zemalja Balkana s Haškim sudom.
XS
SM
MD
LG