Dostupni linkovi

2005 - godina velikih očekivanja


U novogodisnjoj poruci gradjanima Kosova predsednik Ibrahim Rugova je visoko ocenio parlamentarne izbore odrzane oktobra ove godine:

“Takodje je od znacaja efikasno i demokratsko formiranje institucija Kosova na osnovu koalicije i opozicije”, rekao je predsednik Rugova i dodao kako je 2004. godina bila godina jacanja demokracije, slobode i privrede, kao i zahteva naroda Kosova za formalnim priznavanjem nezavisnosti Kosova,

Predsednik Kosova je izrazio nadu da ce nova godina biti godina veceg progresa na Kosovu, efikasnijeg rada institucija Kosova, kao i prenosenja ovlascenja od UNMIK-a na institucije Kosova.

“Na unutrasnjem planu cemo snaznije raditi na zastiti i integraciji etnickih grupa, odnosno manjina, u kosovsko drustvo i drzavu”, rekao je predsednik Rugova.

Vlada i institucije Kosova su sa ozbiljnoscu prihvatile obaveze koje imaju i uspesno cemo ostvariti ciljeve koje smo odredili, kazao je premijer Kosova Ramush Haradinaj.

“Vlada deluje i ostvarice ciljeve koje imamo, stvoricemo drzavu Kosovo”, rekao je Haradinaj, dok je predsednik Skupstine Kosova Nexhat Daci, ocenio kako je ova godina zavrsena, kako je rekao, potrebnim uspehom

“I gradjanima Kosova, Albancima svuda gde su dacemo poseban optimizam, koji imamo ja i premijer Kosova, da ce institucije Kosova u 2005. godini biti u sluzbi Kosova i kosovskih gradjana i po prvi put ce Kosovari osetiti da imaju odgovorne institucije, rekao je predsednik Daci.
XS
SM
MD
LG