Dostupni linkovi

SARAJEVO


Predsednik Srbije Boris Tadić izvinio se u ponedeljak u Sarajevu žrtvama zločina koje su počinili Srbi, ali je rekao da je zločina bilo na svim stranama i da očekuje i izraze žaljenja za zločine čije su žrtve bili Srbi.
Predsednik Tadić je tokom zvanične posete Bosni i Hercegovini rekao i to da zločine o kojima je reč nije počinio srpski narod već da su ih počinile određene, konkretne osobe
On je prvi zvaničnik Srbije koji je izrazio ovakvu vrstu izvinjenja.
"Želim svu svoju energiju da unesem u proces pomirenja kako bi novim generacijama ostavili miran prostor koji će karakterisati ekonomska, politička i kulturna saradnja", rekao je u Sarajevu predsednik Srbije.
Predsednik Tadić se sastao sa članovima bosanskohercegovačkog državnog Predsedništva, sa visokim međunarodnim predstavnikom u Bosni i Hercegovini (BiH) Pedijem Ešdaunom (Paddy Ashdown), sa predsednikom Vlade Federacije Bosne i Hercegovine Ahmetom Hadžipašićem i sa ministrom odbrane Bosne i Hercegovine Nikolom Radovanovićem.
Iz Sarajeva je otputovao u Banja Luku gde boravi sutra. Poslednji, treći dana posete Bosni i Hercegovini predsednik Srbije bi trebalo da provede u Mostaru.
XS
SM
MD
LG