Dostupni linkovi

BEOGRAD


Vojni istražioci koji ispituju pogibiju dvojice vojnika u Topčideru 5. oktobra objavili su u ponedeljak na državnoj televiziji Srbije da iz njihove istrage sledi da nije postojala nikakva treća osoba koja je ubila vojnike, već da je jedan vojnik ubio drugog, a da je zatim izvršio samoubistvo.
Taj stav je suprotan onome sto je, prema nezvaničnim informacijama, utvrdila Državna komisija, koju je na čelu sa advokatom Božom Prelevićem, imenovao Vrhovni savet odbrane Srbije i Crne Gore odnosno predsednik zajednice Srbije i Crne Gore Svetozar Marović.
Vojni istražioci su uz detaljan multimedijalni prikaz nalaza eksperata sudske medicine i balističara objavili na televiziji međutim i to da DNK analiza puščanih zrna koja su pronađena u telima ubijenih nije urađena zbog greške u proceduri, da u vreme pogibije vojnika nisi radili jedna od 24 kamere koje neprekidno snimaju prostor objekta kao i da nije bio uključen video-rekorder koji registruje snimke kamera i da zbog toga nema video zapisa pogibije vojnika.
Predsednik Nezavisne državne komisije Božo Prelević je izjavio večeras Radiju "Slobodna Evropa" da nalazi vojnih istražilaca predstavljaju četvrtu neistinitu verziju i "neviđeni skandal" "prožet materijalnim neistinama".
XS
SM
MD
LG