Dostupni linkovi

FALUDZA


Americke i iracke snage nastavile su operacije u Faludzi i, kako tvrde zvanicni izvori, kontrolisu 80 odsto grada. Predstavnica
irackog Crvenog polumeseca je situaciju u Falduzi nazvala katastrofalnom i porucila da su vladine i americke snage odgovorne za civile. Na stotine mrtvih i ranjenih Iracana lezi na ulicama Faludze rekao je televiziji "CNN" doktor u lokalnoj bolnici Ali Abas. Abas je ocenio da se ranjenim ljudima ne moze pruziti neophodna medicinska pomoc, jer jos traju borbe na ulicama Faludze, prenela je nemacka novinska agencija DPA. Ista agencija navela je izjavu americkog generala Sattlera da je ubijeno oko 600 pobunjenika.
Americki sekretar za odbranu Donald Ramsfeld, tokom posete El Salvadoru odbio je da prognozira koliko ce trajati operacije u Faludzi:
"One ce trajati onoliko dugo koliko bude trebalo. Ofanziva ce biti okoncana uspesno i Faludza vise nece biti utociste za teroriste i ekstremiste", izjavio je Ramsfeld.
Americka vojska je potvrdila da je njen helikopter oboren severoistocno od Bagdada i da su trojica clanova posade povredjeni.
XS
SM
MD
LG