Dostupni linkovi

Kod Bijeljine SFOR zaplijenio veću količinu naoružanja


Pripadnici SFOR-a uhapsili su jutros u selu Golo Brdo kod Bijeljine Ljubišu Lazića Ljutog, ratnog zamjenika Ljubiše Savića Mauzera, komandanta specijalne jedinice Panteri Vojske RS-a. Po riječima portparola SFOR-a, Džeremi Golija, pripadnici američkih snaga i italijanski karabinjeri akciju su izveli na dojavu građana da se kod Lazića nalaze veće količine neprijavljenog naoružanja i eksploziva.

Lazić je uhapšen, a prilikom pretresa njegove kuće pronađene su veće količine oružja. Pretres Lazićeve kuće izvršile su i redovna i specijalna policija RS-a.

Istovremeno, pripadnici SFOR-a su u susjednoj zgradi, gdje je sjedište Mjesne zajednice Golo Brdo, čiji je predsjednik Lazić, također pronašli veće količine oružja i eksplozivnih sredstava. SFOR-ovci iz zgrade Mjesne zajednice iznose naoružanje i tovare ga na svoja vozila. Portparol SFOR-a izjavio je da će detalje o akciji dati bijeljinska policija.

U izjavi za Radio Slobodna Evropa, Radomir Perić, portparol Centra javne bezbjednosti Bijeljina, rekao je da je u Golom Brdu jedno lice sa inicijalima LJ. L. uhapšeno zbog nedozvoljenog posjedovanja veće količine naoružanja.
XS
SM
MD
LG