Dostupni linkovi

TIRANA / BEOGRAD / BAR


Predsednik Crne Gore Filip Vujanović je u ponedeljak ponovio u Tirani predsedniku Albanije Alfredu Mojsijuu (Moisiu) da Crna Gora želi da sa Srbijom uđe u savez nezavisnih država.
Predsednik Srbije Boris Tadić je u međuvremenu rekao novinaru crnogorske agencije "Mina" da čelnici Srbije i Crne Gore na sastanku koji je već nekoliko puta najavljivan neće razgovarati o formiranju saveza nezavisnih država.
"Mislim da je danas glavna politička tema da se nađe rešenje u okviru državne zajednice Srbija i Crna Gora, da se što pre priključimo Evropskoj uniji", rekao je predsednik Tadić u ponedeljak novinarima u Beogradu.
Predsednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović je reagujući na ovu izjavu rekao večeras u Baru da smatra da će i razgovori o nefunkcionisanju Državne zajednice neminovno dovesti do otvaranja tema odnosa unutar zajednice.
"Mi smo beogradskim partnerima već ranije najavili koji je naš interes. Tema može biti deblokada procesa evropskih integracija Srbije i Crne Gore. Istovremeno, taj razgovor, prema našem viđenju, neminovno kao temu postavlja pitanje odnosa Srbije i Crne Gore", rekao je novinarima u Baru premijer Đukanović.
XS
SM
MD
LG