Dostupni linkovi

BANJA LUKA


Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Mladen Ivanić izjavio je danas novinarima u Banjoj Luci da očekuje da do kraja iduće godine institucija Visokog predstavnika u BiH više neće imati sadašnju ulogu odnosno da će se smanjiti njegove
ovlasti. Ivanić je takodjer kazao da BiH ima veliki problem imidža u svijetu zbog prisustva mudžahedina. Ivanić je to rekao komentirajući podizanje prve optužnice za ratne zločine protiv Abduladina Maktoufa pred domaćim sudom.

DEN HAAG
Britanski odvjetnik Steven Kay, branitelj po službenoj dužnosti Slobodana Miloševića, najavio je da će tražiti prekid suđenja bivšem jugoslavenskom predsjedniku dok se ne riješi žalba koji je podnio sudu zbog postavljanja branitelja protiv volje optuženog. Danas je suđenje Miloševiću , nastavljeno iskazom svjedoka obrane, Rollanda Keitha, bivšeg oficira kanadske vojske koji je 1999. bio član Verifikacijske misije Organizacije za evropsku sigurnost i suradnju na Kosovu. Rolland Keith je, nakon odlaska s Kosova oštro kritizirao intervenciju NATO-a tvrdeći da on kao promatrač OESS-a-a nije vidio nikavo "etničko čišćnje" niti "humanitarnu krizu".
XS
SM
MD
LG