Dostupni linkovi

BRCKO/GRADACAC


Predsednik Republike Hrvatske Stjepan Mesicc tokom posete Brcckom pozvao je na prihvatanje evropskih standarda, istakavssi da je Hrvatska pred vratima Evrope i da to zzeli i Bosni i Hercegovini. Po njegovim reccima, danassnja Hrvatska u BiH vidi partnera za trgovinu i privrednu saradnju, a ne za politiccku trgovinu granicama, teritorijom ili narodima.
U Europsku uniju ne mozze se ucci s ratnim zloccincima i prikrivanjem ratnih zloccina, istakao je njegov domaccin predsedavajucci Predsednisstva BiH Sulejman Tihicc, dodavssi da je ispunjavanje evropskih standarda pre svega interes graðana, a tek onda uslov za prijem u EU i NATO. Mesicc i Tihicc obratili su se u Gradaccu uccesnicima Medjunarodnog sajma poljoprivrede i prehrambene industrije.

DOBRUN
Centralna proslava obelezzavanja 200 godina Prvog srpskog ustanka nastavljena je danas sluzzenjem svete arhijerejske liturgije u manastiru Dobrun kod Vissegrada, koju je sluzzio patrijarh Srpske pravoslavne crkve (SPC) Pavle. On je stakao da cce "nam bog pomochi da budemo dostojni vere pravoslavne, a ccuvati slobodu, mir i pravdu svima je nass zadatak
sada i svagda". Princ Aleksandar otkrio je spomenik Karadjordju, vodji ustanka. Skupu su prisustvovali i najvissi zvaniccnici RS, delegacija Vlade Srbije koju je predvodio premijer Vojislav Kosstunica, delegacija Vlade Crne Gore, i oko deset hiljada ljudi iz RS, Srbije i Crne Gore i dijaspore.
XS
SM
MD
LG