Dostupni linkovi

KFOR nema informacija o pripremama nereda


Ove komentare general Erlanskon je izrekao na konferenciji za novinare u kampu Bonstil na kojoj je bio i general Tod Carmony koji ce 31 avgusta zameniti generala Erlansona i preuzeti komandu nad Multinacionalnom brigadom Istok.

Poslednje izjave zvanicnika Bezbednosno informativne agencije Srbije (BIA) da se na Kosovu pripremaju neredi i napadi protiv KFOR-a i pripadnika manjina nisu istiniti, rekao je general Erlanson.

“Do sada nase kontraobavestajne sluzbe ne ukazuju da moze biti ozbiljne pretnje prema snagama KFOR-a u istocnom sektoru”, rekao je general Erlandson, dok je general Carmoni istakao kako nezavisno od promene komande anagzovanje ostaje isto.

“Mi shvatamo znacaj misije koju pocinjemo , dok opredelenje Amerike i vojnika koje vidite kako patroliraju ostaje snazno i nepokolebljivo”, rekao je general Carmoni.

On je takodje kazao kako se ne predvidja smenjenje trupa.

Ne znam da li su Sjedinjene drzave odredili neki rok za redukciju ili povlacenje americkih vojnika sa Kosova, rekao je general Erlanson

“Ono sto znam je da divizija koja je dosla ovde biti jos sest meseci , dok je divizija koja ce njih zameniti pocela pripreme “, rekao je general Erlanson, isticuci znacaj saradnje KFOR-a sa KPS i gradjanima u cilju stvaranje uslova za sigurnost svih.

Martovski nemiri su izazvali toliko mnogo steta i za to ih sto pre treba ostaviti iza sebe i ici napred, kaze general Erlanson

“Postignut je napredak od marta i taj napredak se nastavlja i danas. Prema UNHCR u regionu Gnjilana 60 odsto rasejlenih tokom martovskih nemira je vraceno svojim kucama “, rekao je general Erlanson isticuci potrebu angazovanja domacih struktura na ostvarivanju sto boljih standarda za gradjane Kosova.
XS
SM
MD
LG