Dostupni linkovi

Nema potrebe za formiranjem ministrstva za ostvarivanje standarda


Ovaj predlog Hashim Thaqi je izrekao tokom jucerasnjeg razgovora sa novim sefom Americke kancelarije u Pristini Philipom Goldbergom.

Glasnogovornica UNMIK-a Matilde Heneke je izjavila kako ce se taj predlog razmatrati, ali da za sada UNMIK nema zvanican stav povodom ovog predloga.

Politicki savetnik premijera Kosova Behxhet Haliti je izjavio nasem radiju da je u Vladi zauzet stav da se ne komenatrisu izjave i predlozi politickih lidera i nosilaca izbornih lista tokom predizborne kampanje.

Nema potrebe da se formira novo ministarstvo smatra sef Poslanicke grupe Koalicije “Povratak” Dragisa Krstovic, posebno imajuci u vidu da je ostvarivanje standarda zadatak svih politickih partija i institucija.

“Ako budemo isli tom logikom formiracemo jos mnoga ministrstva za mnoge druge stvari , ne znam sad ace ici na red ministarstvo za decentralizaciju , pa ne znam neko drugo ministrstvo. Inace, obaveza sprovodjenja standarda je obaveza svih “

Istovremeno, prema misljenju gospodina Krstovica to ce se iskoristiti za

“U tom slucaju bi bila skinuta odgovornost od onih koji treba da sprovode standarde i prebacena na nekoga drugoga “, smatra gospodin Krstovic
XS
SM
MD
LG