Dostupni linkovi

Susret Davinić – Kamerhof na graničnom prelazu


Nakon sastanka komandant KFOR general Holger Kamerhof i ministar odbrane Srbije i Crne Gore Prvoslav Davinić su ocenili da je bezbednost nealbanskog stanovništva na Kosovu povećana.

“Konstatovali smo da je u ovom trenutku bezbednosna situacija zadovoljavajuća, mnogo bolja nego što je bila i da se ona poboljšala zahvaljujući merama koje je KFOR od marta meseca do sada preduzeo.”

“Na osnovu podataka koje dobijamo sa svih nivoa mi smo danas zaključili da se bezbednosna situacija kako duž administrativne linije tako i na Kosovu bitno poboljšala i da se broj nemilih incidenata bitno smanjio u ovih šest meseci”, rekao je general Kamerhof.

Jedna od tema razgovora Davinića i Kamerhofa bili su predstojeći lokalni izbori na Kosovu. Komandant KFOR general Kamerhof je kazao da očekuje da Srbiji izađu na predstojeće izbore i učestvuju u kosovskim institucijama. U cilju obezbeđivanja ovih institucija formirane su specijalne jedinice, kazao je general Kamerhof i dodao:

“KFOR, UNMIK policija i kosovska policijska služba će zajedno obezbeđivati predstojeće lokalne izbore na Kosovu.”

Ministar odbrane državne zajednice Srbije i Crne Gore Prvoslav Davinić je rekao da je na današnjem sastanku prenet predlog od strane komande KFOR da se razmatra formiranje mešovitih patrola sastavljenih od pripadnika Vojske Srbije i Crne Gore i vojnika KFOR koji bi zajedno patrolirali administrativnom granicom Srbije i Kosova.
XS
SM
MD
LG