Dostupni linkovi

Da li je (ipak) srpski biti peder?


RSE
Vitomir Malešev, predsednik zrenjaninskog “Obraza” kaže da članovi ovog pokreta nisu učestvovali u pisanju tih poruka.
MALEŠEV
Što se tiče grafita, Opštinski odbor u Petrovgradu nema nikakve veze s tim. Otačanstveni pokret Obraz nije pozivao na linč i razbijanje glava nakaznih ideja u nameri da okupi sve normalne i moralne i pravoslavne ljude radi otpora ovoj pošasti i grehu koji uništava, Sodomu i Gomoru.
RSE
Da podsetim, jedna od tih poruka kaže da pederi nisu ljudi, na šta predstavnica grupa za lezbijska i gej i ljudska prava “Labris”, koja se, obrazlažući to strahom, predstavila samo kao Ceca, ovako reaguje:
CECA
Prosto mi to ništa nije logično, “Pederi nisu ljudi”. Jesu, eto. Eto, jesu - ne znam šta bih vam drugo rekla.
RSE
Druga poruka, da podsetim, glasi “Nije srpski biti peder”. Ceca koja nije to, ali jeste lezbijka, tu poruku ovako komentariše:
CECA
To je druga diskusija. Taj etnički entitet, uopšte nacionalni entitet koji možeš prosto da odabereš na neki način. Možeš se osećati tako, možeš da se ne osećaš tako. Naprosto imaš pravo i na to. Kako oni onda tumače činjenicu da na hiljade Srba to ipak jesu? Mi jesmo ljudi, definitivno, da ne bude zabune.
RSE
Ovaj incident se dešava u toku trajanja dve kampanje. Jedna je od otačanstvenog pokreta “Obraz”, pod nazivom “Bolje sprečiti nego lečiti”.
MALEŠEV
Prećutati ovu gadost, koja je svakako protivna Božjem planu stvaranja čoveka, značilo bi dopuštanje razaranja duhovnog i biološkog zdravog srpskog naroda.
RSE
A druga grupe “Labris” za zaštitu prava homoseksualaca.
CECA
Svaki poljubac lezbijke je politički čin. Prosto, svaka naša delatnost u životu je, sa jedne strane, naša lična, a s druge strane, politička, jer se dešava u društvu. Politika straha koja se vodi i od strane države koja ćuti. To ćutanje, i taj život u tajnosti, taj neki dvojni život koji se mora voditi, jer je prosto nemoguće opstati na poslu, na fakultetu, na bilo kom mestu.
XS
SM
MD
LG