Dostupni linkovi

Vojni kompleks Crna Rijeka SFOR ogradio bodljikavom žicom


RSE
Operacija SFOR-a koja je počela jutros u 4 sata na širem području Han Pijeska još nije okončana, potvrdio je za naš radio portparol SFOR-a, Mark Hope.
HOPE
Operacija je još u toku. Incidenata nije bilo i pretraga se nastavlja.
RSE
Hope je dodao da ne zna kada bi operacija mogla biti okončana. Kako smo uspjeli saznati, meta SFOR-ove operacije je glomazni vojni kompleks u selu Crna Rijeka, nadomak Han Pijeska, iz kojeg je tokom rata komandovao Ratko Mladić.

Prema riječima portparola Centra javne bezbjednosti Srpsko Sarajevo, Radovana Pejića, u akciji u Han Pijesku učestvuju i pripadnici policije RS-a.
PEJIĆ
Akcija nije okončana. Novih detalja nemam. Nema incidenata. Akcija teče prema programu i dinamici koju je planirao SFOR.
RSE
Pejić kaže da cilj akcije nije hapšenje osumnjičenih za ratne zločine.
PEJIĆ
Ja ne raspolažem informacijom da su SFOR ili pripadnici ovog centra bilo koga uhapsila i mislim da akcija i nije usmjerena u tom pravcu.
RSE
Prema našim dosadašnjim saznanjima, vojnici SFOR-a su prilaz vojnom kompleksu u Crnoj Rijeci ogradili bodljikavom žicom i ne dozvoljavaju pristup ni novinarima ni mještanima koji tamo imaju imanja. Prema tvrdnjama očevidaca, u toku je pretraga vojnih objekata na ovoj lokaciji. Akcija će, prema riječima Pejića, trajati do daljnjeg i nije vremenski ograničena.
XS
SM
MD
LG