Dostupni linkovi

Otvorena autocesta Zagreb – Rijeka


RSE
Tjedan dana prije roka, dovršetkom dionice Vrbovsko-Bosiljevo, u promet je danas puštena autocesta Zagreb-Rijeka. Ovo je prvi veliki infrastrukturni projekt što ga otvara nova Sanaderova vlada, ali hrvatski premijer Ivo Sanader poučen kritikama zbog svojatanja kandidature za Evropsku uniju, na otvaranju autoceste lovorike je podijelio i sa drugima.
SANADER
Na ovome projektu su radile i bivše vlade: prošla vlada Ivice Račana i prije njega vlda Zlatka Matoše. Ovo je zajednički projekt svih nas. U ovakvim trenutcima naše razlike postaju toliko nebitne, toliko male, da se svi skupa moramo veseliti što naša domovina ide naprijed.
RSE
Ministar sa najopisnijom funkcijom u povijesti hrvatskih vlada, Božidar Kalmeta, koji vodi resor mora, turizma, prometa i razvitka podsjetio je da je do danas za 180 kilometara državne ceste Zagreb-Rijeka bilo potrebno od dva do tri sata vožnje, ovisno o tome na koliko šlepera naiđete na putu.
KALMETA
Ova dionica će se prelaziti, poštujući propise, za nekih sat vremena i dvadeset minuta u dužini 145 km.
RSE
Premijer Ivo Sanader podjsetio je na ambicije riječke luke, ali i na dugotrajne pregovore da Rijeka postane evropski distributivni centra azijskih malih divova od Koreje i Samsunga pa nadalje.
SANADER
Grad Rijeka koji svi skupa promoviramo kao jedan od mogućih distributivnih centara za različite zemlje, pa čak i sa drugih kontinenata, ne samo kao dobru luku koja je u kompeticiji sa Koprom i Trstom, ovim dobiva bitno veću kvalitetu nego što je to bio slučaj do sada.
RSE
Vožnja autocestom Zagreb-Rijeka stajaće za osobne automobile 56 kuna.
XS
SM
MD
LG