Dostupni linkovi

Dvojica kosovskih Albanaca uhapšena zbog ubistva Srbina u Gračanici


Popovic se u trenutku napada nalazio u hamburgerdzinici koja se nalazi u centru Gracanice kada je pogođen hicem iz automatskog oružja u potiljak i na mestu ostao mrtav. Prema saopstenju UNMIK policije “svedoci su primetili kako beli automobil odlazi sa mesta ubistva, nakon cega je Kosovska policijska sluzba postavila kontrolne punktove”. “Ubrzo nakon ubistva vozilo su Pristini primetili pripadnici Kosovske policijske sluzbe. Automobil je zaustavljen i pritom dve osobe su uhapsene”, saopstila je UNMIK policije.

Portparol regionalne UNMIK policije, Malkolm Ezbi, potvrdio je da su dve uhapsene osobe kosovski Albanci: “Zbog sumnje da su u noci izmedju petka i subote u Gracanici ubili jednog Srbina, policija je uhapsila dva kosovska Albanca, pritom su pronadjeni automobil i oruzje. Istraga je u toku”, kaze portparol Ezbi.

KFOR je zajedno sa UNMIKovim i Kosovskim policijskim snagama blokirao Gračanicu, kaze Refki Morina, portparol Kosovske policijske službe: “Prilazi Gracanici su blokirani, jer je istraga u toku. Protiv uhapsenih, koji su osumnjiceni da su pocnili ubistvo, pokrenuta je procedura na osnovu krivicnog zakona Kosova”, kaze portparol Morina.

Inace medjunarodna policija je saopstila da magistralni put Pristina-Gnjilane nece biti u funkciji do ponedeljka u sest sati ujutru. “UNMIK policija u saradnji sa KFORom nece stedeti napore da pocinioce izvede pred lice pravde. Kosovska policija i KFOR ce u cilju pruzanja sigurnosti povecati broj patrola u okolini Gracanice”, navodi se u saopstenju medjunarodne policije.
XS
SM
MD
LG