Dostupni linkovi

Zagreb nema informacije da se Gotovina nalazi u Hrvatskoj


RSE
''Nadam se da ćemo vrlo brzo imati Gotovinu u Hagu'', kazale je glavna haška tužiteljica Carla del Ponte nakon susreta sa ministricom pravosuđa Vesnom Škare Ožbolt. Susret je, prema izjavama, protekao gotovo idilično.
DEL PONTE
Konačno imam državu sa Balkana koja u potpunosti surađuje sa nama, ali otvoreno pitanje je Gotovina i ono je posebno važno.
RSE
Djelimično je potvrdila da je za jedan sarajevski dnevnik kazala da se po zadnjim informacijama Gotovina nalazi u Hrvatskoj.
DEL PONTE
Kazala sam i da se radi o informacijama od prošle godine, ali je to ispušteno iz moga odgovora.
RSE
Na istu temu ministrica pravosuđa Vesna Škare Ožbolt:
ŠKARE-OŽBOLT
Možemo reći haškoj tužiteljici da nemamo informacija da se general Gotovina nalazi u Hrvatskoj.
RSE
Slučaj Gotovina sigurno je jedna od tema današnjeg sastanka glavne haške tužiteljice sa glavnim državnim odvjetnikom Mladenom Bajićem koji je bio zatvoren za javnost. Carla del Ponte najavila je skoro transferiranje slučajeva iz Haga u Hrvatsku, što zaključenih i sa podignutim optužnicama, što slučajeva koji će hrvatsko pravosuđe trebati dovršiti, i ako ustanovi da ima temelja, podići optužnice čim se hrvatska vlada složi sa transferom. ''Tek poštena suđenja za ratne zločine na hrvatskim sudovima biti će znak prave pomirbe'', zaključila je gospođa del Ponte.
XS
SM
MD
LG