Dostupni linkovi

Odbačen predlog za smenu Vuka Draškovića


RSE
Obrazlažući predlog za razreženje ministra spoljnih poslova Vuka Draškovića predstavnici Srpske radikalne stranke naveli su da je Draškovićeva sporna izjava izraz njegove političke nezrelosti i da je Savet ministara morao da se oglasi ovim povodom. Za ostanak Draškovića na ovako odgovornoj funkciji pre svega smatramo odgovornom Demokratsku stranku Srbije, koja je prenebregla činjenicu da su izjave ministra inostranih poslova obavezujuće za državu i da mogu imati dalekosežne posledice, kaže visoki funkcioner radikala Dragan Todorović.
TODOROVIĆ
Mislim da je prvenstveno odgovornost na DSS iz jednostavnog razloga u činjenici da je Vuk Drašković pokazao da ne samo da je nesposoban na ovoj funkciji nego i da je neodgovoran i da ta njegova neodgovornost može da nas skupo staje.
RSE
Podršku radikalima dali su i poslanici Socijalističke partije Srbije koji su izjavu Dršakovića okarakterisali kao netačnu, ličnu, proizvoljnu i štetnu. Istovremeno šef Poslaničke grupe SPO Ljubiša Selić smatra da je inicijativa radikala budući unapred osuđena na propast imala samo jedan cilj.
SELIĆ
Ja sam to u uvodnom izlaganju rekao da je to jedan po mom dubokom mišljenju marketinški potez sa kojim ova stranka želi da pojača kampanju svog predsedničkog kandidata.
RSE
I dok su poslanici Demokratske stranke smatrali da je rasprava o ovom pitanju besmislena bez prisustva Draškovića i članova Saveta ministara, poslanici Demokratske stranke Srbije i Demokratske partije socijalista glasali su protiv razrešenja ministra spoljnih poslova. Aleksandar Pravdić, funkcioner DSS, smatra da Drašković nije proveo dovoljno vremena na ovoj funkciji da bi se razlučilo deklarisano od učinjenog.
PRAVDIĆ
Naročito nije dovoljan za samu ocenu rezultata takvog činjenja. Čini se da je u ovom momentu ovakva inicijativa ipak u sferi političkog advertajzinga u predizborne svrhe.
RSE
Ovo zasedanje svakako je obeležilo odsustvo Vuka Draškovića i svih članova Saveta ministara, a o tome predsednik parlamenta Zoran Šami kaže:
ŠAMI
Samo da kažem da sam ja kao predsednik Skupštine naravno obavestio Savet ministara da je danas sednica i šta je na dnevnom redu a i sa gospodinom Draškovićem sam juče direktno razgovarao i tad mi je on saopštio da ne može da prisustvuje današnjoj sednici.
RSE
Skupština Srbije i Crne Gore takođe je formirala Komisiju za nadzor rada službi bezbednosti koja će se baviti kontrolom rada vojne i Službe bezbednosti Ministarstva inostranih poslova.
XS
SM
MD
LG