Dostupni linkovi

Telefon iznad seksa


Petak, 14. svibnja 2004. godine
Hrvatska je nakon silnih porođajnih muka dobila novi Zakon o medijima. Zakon o medijima toliko je puta bio temom razgovora, okruglih stolova, polemika, konflikata da to nije bio slučaj niti sa Hrvatskim ustavom.
Po prvi put se u novinama nešto žešće počelo govoriti o ''Aferi sunčanog Hvara'', pokušaju da se neposrednom pogodbom između Vlade i predstavnika Fonda Questus, Borislava Škegra, stvori sporazum o ''mješovitom vlasništvu'' i preuzme na Hvaru cijeli jedan turistički kompleks.

Subota, 15. svibnja 2004. godine
Danas je obaviještena javnost da je prije, za vrijeme i nakon utakmice između Hajduka i Varteksa u Splitu policija privela dvadeset i jednog navijača Hajduka, a dvije su osobe teže ozlijeđene u padu s tribina, što je još jedan dokaz da se u Hrvatskoj nije stalo na kraj navijačkom divljanju i da još uvijek različiti politički, pa i drugi interesi, imaju svoje prste kada se radi o sportu.

Nedjelja, 16. svibnja 2004. godine
Danas je hrvatska javnost dobila jedno seksološko istraživanje. Po prvi puta se pojavilo jedno moderno istraživanje o seksualnim navikama, pa i fantazijama. Ispalo je da su najveseliji i najbolji ljubavnici istrajni, što je malo tko očekivao. Zanimljivo je da prema toj anketi svaki muškarac u krevetu sa nekom ženom tjedno provede četiri sata, što je, čini se, ništa prema drugoj anketi koja pokazuje da gotovo svaki Hrvat tjedno na telefonu provede pet sati. Prema tome, telefonski razgovori su još uvijek u prednosti u odnosu na seksualni život u Hrvatskoj.

Ponedjeljak, 17. svibnja 2004. godine
Gotovo da je ostala u sjeni izjava ministra finansija Ivana Šukera koji je rekao da nitko nikada nije govorio kada će vratiti već poznati dugogodišnji dug države umirovljenicima. Očito da je prije određivanja proračuna za iduću godinu preovladao u Vladi oprez i očito je da će oko toga biti velikih problema, jer su tri izabrana zastupnika u Saboru iz Stranke umirovljenika upravo ti koji održavaju ravnotežu (prevagu) na strani vladajuće stranke unutar Parlamenta.

Srijeda, 19. svibnja 2004. godine
Danas smo dobili gotovo pravi skandal. Potpredsjednik Vlade, Andrija Hebrang, nezadovoljan prilogom u središnjem Dnevniku Hrvatske televizije intervenirao je direktno kod direktorice Sanje Mikleušević zahtijevajući od nje da već u toku toga Dnevnika pusti njegov demanti o privatizaciji ''Sunčanoga Hvara'', što su oni odbili. Hrvatsko novinarsko društvo je reagiralo na takav pokušaj konstatacijom da se radi o nedopustivom pritisku potpredsjednika Vlade i o njegovoj intervenciji u uređivačku politiku Hrvatske televizije.

Četvrtak, 20. svibnja 2004. godine
Čini se da su hrvatski mediji dobili veliku satisfakciju. Oni koji su bili kritičari načina na kojim se pokušalo neposrednom pogodbom, a ne javnim natječajem, riješiti pitanje ''Sunčanog Hvara'' dobili su odluku Vlade prema kojoj se ne može neposrednom odlukom rješavati to pitanje, nego je upravo potrebno raspisivanje javnog natječaja za razvitak i privatizaciju ''Sunčanog Hvara'' po modelu javnog privatnog partnerstva. Fond za privatizaciju će taj natječaj objaviti u medijima, a premijer je izrazio želju da se na natječaj javi što više potencionalnih partnera, naravno, braneći i dalje ovaj tip mješovitog vlasništva.

Petak, 21. svibnja 2004. godine
Moglo bi se reći da je u jednoj situaciji u kojoj oporba još nije spremna za bitku sa vladajućom strankom, u kojoj Parlament igra sve manju ulogu, a Vlada sve veću, medijska scena preuzela ulogu čuvara demokracije u Hrvatskoj.
XS
SM
MD
LG