Dostupni linkovi

Razgovori o potencijalnim partnerima u vlasti


Hrvatska demokratska zajednica izborni je pobjednik, ima najveći koalicijski kapacitet i sastavit će novu vladu, pod vodstvom Ive Sanadera, izjavio je danas HDZ-ov glasnogovornik Ratko Maček. U telefonskoj izjavi za Hinu, on je podsjetio da HDZ ima deset mandata prednosti pred SDP-om.
Lideri koalicije HSLS i HSS su se danas sastali, a po ocjeni promatrača, mogli biti jezičac na vagi koji će odnijeti prevagu u pos izbornim pregovorima. Šef HSS Jospip Frišić je izjavio da će prvo pregovarati sa predsjednikom HDZ-a Ivom Sanaderom.
Predsjednica Hrvatske narodne stranke Vesna Pusić danas je ustvrdila kako su u HNS-u, koji je dobio sedam mandata, umjereno zadovoljni s tim rezultatom, te navela da su sada u procesu pregovora i dogovora s potencijalnim koalicijskim partnerima o mogućnosti slaganja većine na lijevom centru.
Potpredsjednik SDSS-a Milorad Pupovac najavio je danas da će njegova stranka pokušati dogovoriti zajedničku pregovaračku platformu sa zastupnicima ostalih nacionalnih manjina. Naveo je da su ga danas kontaktirala i HDZ i SDP, ali da SDSS zasad ne može prihvatiti nikakvu ponudu, jer o svemu prvo stav moraju donijeti stranačka tijela.
XS
SM
MD
LG