Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Hotel u slavu referendumskog sponzora


U Kolašinu će u decembru prve goste primiti još jedan luksuzni hotel u vlasništvu kompanije Bepler & Jecobson, čiji je suvlasnik kao i „Bianca-e“ i „Avale“ kolašinski biznismen Zoran Ćoćo Bećirović.

Možda vijest o novom ugostiteljskom objektu vrijednom pet i po miliona eura koji će biti otvoren 21. maja sljedeće godine ne bi pobudila toliku medijsku pažnju da se hotel ne zove „Lipka“. Ako se pitate otkud taj naziv onda se prisjetite slovačkog diplomate Františeka Lipke, predsjednika Referendumske komisije u Crnoj Gori. Komentarišući neuobičajen naziv novog hotela u svom gradu Mileta Bulatović, predsjednik opštine Kolašin koji je bio za opstanak zajedničke države sa Srbijom, za naš radio kaže:
„Ako je to šala simpatična je.Ustvari, to je privatizovan hotel i možda mu treba naći naziv adekvatno svrsi za koju je građen, znači to je pitanje turizma.Sad to što je to vezano za neke ličnosti vezane za politiku, mislim da to ne zaslužuju ni te ličnosti, a ni objekat koji je sagrađen“.
U Demokratskoj srpskoj stranci u Kolašinu vijest da će se novi hotel zvati po predsjedniku Referendumske komisije doživljavaju kao provokaciju. Dragan Vulević, potpredsjednik opštine:
„Mislim da je to ruganje i zahvalnost tom čovjeku koji je učestvovao u razbijanju zajedničke države“.
I u Srpskoj listi kažu da je to nova uvreda za srpski narod. Mijo Rakočević:
„Sama činjenica da taj hotel dobija naziv po tom čoveku koji je se ponašao onako kako se ponašao govori sve. To je jedna farsa, uglavnom na štetu srpskog naroda i na štetu srpskog naroda ne samo u Crnoj Gori, nego i Srbiji i Crnoj Gori“.
Kolašinski advokat Budislav Minić, međutim, čitavu priču doživljava kao komičnu:

„Na prvi pogled bi to moglo izgledati guslarska verzija „Danke, Deutschland“-a kao oz hrvatskog vremena sticanja nezavisnosti. Međutim, mislim da je tu prevashodno poznati kolašinski, da ne kažem i crnogorski inat, pa je čovjek koji je dosta sebe i novca uložio u gradnju ovakve države htio napraviti inat protivničkoj strani. To je naravno bilo prije koalicije te dvije opcije u Kolašinu, a biće sada interesantno vidjeti da li će možda isti vlasnik svog motela u Manastiru Morači nazvati ga, recimo, „Vojov konak“, s obzirom da je Koštunica zet morački, a mentor njihovih koalicionih partnera u lokalnoj vlasti“.
  • 16x9 Image

    Petar Komnenić

    Školovao se u SAD, Podgorici i Beogradu. Dugogodišnji novinar RSE. Najčešće se bavi temama ratnih zločina, korupcije, pravosuđa.

XS
SM
MD
LG