Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Vujanović će se ponovo kandidovati ako neće Đukanović


Predsednik Crne Gore Filip Vujanović izjavio je da bilo "logično" da vladajuća Demokratska partija (DPS) za šefa države kandiduje lidera stranke Mila Đukanovića, ali i da, ako Đukanović to odbije, on bude kandidat za novi mandat.

U intervjuu podgoričkoj televiziji MBC Vujanović je istakao da bi kandidatura Đukanovića bi bila "sjajna prilika da završim svoju državničku karijeru i vratim advokaturi".

U slučaju da Đukanović to odbije, Vujanović je istakao da bi prihvatio kandidaturu za još jedan mandat, ističući da ako bi se Demokratska partija socijalista odlučila za treću osobu, bila bi ovavezna da objasni zašto nije njega kandidovala.

Predsednički izbori u Crnoj Gori treba du budu održani 2008. godine. Lider DPS-a Milo Djukanovich već je u jednom mandatu, od 1998. do 2003. godine, bio predsednik Republike.

Kada je u jesen 2006. godine odbio da ponovo bude predsednik Vlade Crne Gore, Đukanović je saopštio da se povlači sa najviših državnih funkcija. On je, ipak, i tada ostavio mogućnost da se, "ako bude trebalo", ponovo angažuje na državnim poslovima.

XS
SM
MD
LG