Dostupni linkovi

Veliki gubitak za našu zabavnu muziku


Na vijest da je u saobraćajnoj nesreći poginuo jedan od najpopularnijih pjevača u regiji bilježimo reakcije crnogorskih muzičara.

Sergej Ćetković: Prije svega zatečen sam informacijom koju sam jutros dobio. I dalje sam u stanju šoka. Žao mi je što smo izgubili jednog velikog čovjeka, a s druge strane, jednog velikog, ako ne i najboljeg pjevača na ovim prostorima.

Nenad Knežević Knez: Jako sam potresen iz razloga što smo zaista bili u fenomenalnim odnosima. Imali smo nekoliko zajedničkih nastupa, posljedni je bio u Tirani na Festivalu videospotova prošle godine, tako da uvijek smo se onako fino družili i mogu da kažem za njega sem što je bio veliki pjevač, da je bio veliki čovjek, prije svega izuzetno druželjubiv, duhovit, zabavan i jako sam potrešen i šta da kažem. Veliki, veliki gubitak za našu zabavnu muziku“.

Bojan Bajramović: Vijest da je poginuo trenutno najveći makedonski pjevač Toše Proeski duboko je potresla sve estradne umjetnike i uopšte ljubitelje zabavne muzike u Crnoj Gori. Žalimo veoma jer smo dosta nas i lično kao predsjednik Udruženja imali zadovoljstvo da se s njim družimo, da imamo sa njim nastupe i ja mislim, s obzirom na moje veliko iskustvo da je bio trenutno možda i najbolji mladi pjevač na Balkanu. U ime Udruženja estradnih umjetnika upućujem izraze dubokog saučešća porodice našeg dragog Tošeta Proeskog.
XS
SM
MD
LG