Dostupni linkovi

Preminuo Milan Jelić


Milorad MILOJEVIĆ Predsjednik Republike Srpske Milan Jelić preminuo je u subotu uveče u dobojskoj opštoj bolnici od posljedica srčanog udara, potvrdio je direktor Bolnice Sveti apostol Luka Duško Vasić.

U 18 časova i dva minuta Milan Jelić dovezen je u dobojsku opštu bolnicu gdje je prema riječina doktora Vasića pokušana reanimacija koja je trajala 60 minuta. Međutim pokušaji nisu dali rezultate. Na vijest da je hospitalizovam u Doboj su stigli i najviši rukovodioci Republike Srpske, predsjedavajući Savjeta Ministara Bosne i Hercegovine Nikola Špirić i lider SNSD-a i premijer RS Milorad Dodik koji je takođe potvrdio da je Jelić preminuo.

Milan Jelić rođen je 26. marta 1956. godine u selu Koprivna kod Modriče. Ekonomski fakultet završio je u Subotici, a na Ekonomskom fakultetu u Banjaluci je magistrirao i doktorirao. Do 1998. godine Milan Jelić bio je član SDS, a onda je prešao u SNSD. Za ministra privrede, energetike i razvoja u Vladi RS izabran je u februaru 2006. godine.

Za predsjednika Republike Srpske izabran je na opštim izborima u oktobru 2006. godine kao kandidat SNSD-a.
Bio je istaknuti privrednik. Za menadžera godine u RS proglašen je 2002. godine, a za menadžera decenije u BiH proglašen je 2003. godine. 13 godina bio je direktor Rafinerije ulja u Modriči. Kao istaknuti sportski radnik, više godina je bio i predsjednik Fudbalskog saveza BiH. Bio je oženjen Milicom Jelić sa kojom ima sina Petra.
XS
SM
MD
LG