Dostupni linkovi

BEOGRAD


Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je tokom susreta u Beogradu sa glavnom tužiteljkom Haškog tribunala Karlom del Ponte da državni organi čine sve da optuženi za ratne zločine budu locirani, uhapšeni i prebačeni u Hag.
Predsednik Nacionalnog saveta Srbije za saradnju sa Haškim tribunalom Rasim Ljajić izrazio je očekivanje da izveštaj Karle del Ponte neće biti prepreka za parafiranje ali može biti prilikom potpisivanja Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju Srbije Evropskoj uniji.
Zato je po njegovom mišljenju veoma važno da Srbija nastavi aktivnosti kako bi preostali optuženici bili locirani i izručeni.
Karla Del Ponte se u četvrtak srela i sa premijerom Vojislavom Koštunicom, i tužiocem za ratne zločine Vojislavom Vukčevićem.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG